Tel: 036 - 532 71 89

Wie zijn wij?

Monique OverdijkDe Almeerse Psychologenpraktijk is opgericht door Monique Overdijk (1959). Tijdens haar studie psychologie volgde zij zowel het traject gericht op de vooropleiding voor psychotherapeut als het traject Arbeid, Gezondheid en Organisatie. In 2002 behaalde zij een Master in de Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Daarna volgde zij diverse trainingen en opleidingen, waaronder de postacademische opleiding Coaching, Counseling en Consulting aan de Bestuursacademie van de Universiteit van Utrecht.

Monique heeft een uitgebreide werkervaring opgedaan in diverse branches zoals bij de overheid, belangenorganisaties, en adviesbureaus. De afgelopen negen jaar was zij werkzaam in de psychiatrie. Binnen deze branches vervulde zij diverse functies op het gebied van beleid, management, advies en coaching.

In haar aanpak streeft zij naar het creƫren van een veilige ruimte, heldere communicatie en is ieders unieke individuele situatie haar uitgangspunt. Iemand zegt over haar: "Ik voel bij jou altijd dat je echt op zoek gaat naar de kern van mijn verhaal of mijn zoektocht. Je vult niet (snel) iets in, maar zoekt vragenderwijs naar datgene wat er werkelijk leeft of bij mij speelt. Dat geeft mij het gevoel dat je me wilt kennen en ziet staan en geeft mij een uitnodigend gevoel om over mezelf te praten en me kwetsbaar op te stellen."

Monique is lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen).

Blog

  • Verdriet

    05-03-2018 Allemaal worden we geconfronteerd met verlies. Of het nu om de dood van een dierbare naaste gaat, een geliefd huisdier, een baan of een liefde die voorbij is. Verlies gaat gepaard met verdriet. Een gevoel dat, ondanks de pijn, heel betekenis vol kan zijn. Lees meer..
  • angst

    09-03-2015 Ik ben een angsthaas. Hoewel ik hele stoere dingen in mijn leven heb gedaan, die anderen nooit zouden doen, ben ik toch een angsthaas. Het begon al als kind. Lees meer..
  • Hokjesgeest

    09-02-2015 ADHD! Narcisme! Borderline! Angststoornis! Depressie! Over de betekenis van een diagnose. Lees meer..