Tel: 036 - 532 71 89
blog comments powered by Disqus

Verdriet

maandag 5 maart 2018 22:03
Allemaal worden we geconfronteerd met verlies. Of het nu om de dood van een dierbare naaste gaat, een geliefd huisdier, een baan of een liefde die voorbij is. Verlies gaat gepaard met verdriet. Een gevoel dat, ondanks de pijn, heel betekenis vol kan zijn.

Vandaag de dag is iedereen maar vrolijk en succesvol, althans zo lijkt het. Op FB , Linkedin en  Instragram. Daar gooien we onze blije ik de wereld  in. En als men niet vrolijk en blij is, dan is men boos en uit dat in app groepen of op Twitter. Oké en ook op FB. De emoties zijn blij, geweldig, gelukkig óf boos en verontwaardigd. Voor een emotie als verdriet is weinig plek. Verdriet hebben we verbannen. Zelf vind ik verdriet een hele intense emotie. Je hebt iets verloren en daar ben je verdrietig  over. Alle mooie ervaringen die gepaard gaan met dat verlies zijn voorgoed voorbij. Die ga je nooit meer beleven. Je hebt alleen je herinnering.  Voor herinneringen zijn vandaag de dag, in een wereld die gericht is op voorwaarts, geen plek.

Geen plek voor herinneringen, geen plek voor de daarmee gepaard gaande emoties. Daarmee onthecht van ons bestaan. Want we moeten door.

Zo jammer. Het toelaten van verdriet, er bij stil staan, onbedaarlijk huilen, de pijn voelen van het verlies kan je bewust maken van wat je zo dierbaar is, de normen en waarden die voor jou, alleen voor jou zo intens zijn. Waarin je echt contact maakt met jezelf en authentiek bent.  Als je verdriet toe laat maakt het je sterk. Dan voel je wie je bent.

angst

Blog

  • Verdriet

    05-03-2018 Allemaal worden we geconfronteerd met verlies. Of het nu om de dood van een dierbare naaste gaat, een geliefd huisdier, een baan of een liefde die voorbij is. Verlies gaat gepaard met verdriet. Een gevoel dat, ondanks de pijn, heel betekenis vol kan zijn. Lees meer..
  • angst

    09-03-2015 Ik ben een angsthaas. Hoewel ik hele stoere dingen in mijn leven heb gedaan, die anderen nooit zouden doen, ben ik toch een angsthaas. Het begon al als kind. Lees meer..
  • Hokjesgeest

    09-02-2015 ADHD! Narcisme! Borderline! Angststoornis! Depressie! Over de betekenis van een diagnose. Lees meer..